İsrail ile Filistin arasında başlayan savaş devam ediyor. Sosyal medyada her gün acı verici görüntülerle karşılaşıyoruz. Sosyal medyada Gazze halkının yaşadığı acı dolu baskınların propagandasına büyük tepki gösterenleri eleştiren klinik psikolog Beyhan Budak, Instagram hesabından ‘Acı şovmenliği’ başlıklı bir referans yazısı yayınladı.
Klinik psikolog Beyhan Budak’ın adını daha önce duymuşsunuzdur.
1,3 milyon takipçili sosyal medya hesabını aktif olarak kullanan Beyhan Budak, bu kez İsrail-Filistin savaşı sonrası sosyal medyadaki acı şovmenliği ele aldı.
Tüm dünyayı şok eden ve medyada dolaşan görseller, sosyal medyanın da etkisiyle herkes tarafından paylaşılmaya başlandı.
Beyhan Budak da sosyal medyada gördüğü bu paylaşımlarla ilgili niyetini belirten bir yazı yayınladı.
Konuya İsrail Devleti’nin hukuki, insani ve dini değerleri gözetmeden Filistin’e yönelik gerçekleştirdiği saldırılarla giren Beyhan Budak, daha önce yaşadığımız deprem felaketine de değindi.
Beyhan Budak, yaşanan acıyı değerlendirmek, eleştirmek ve ortaya çıkarmak için sosyal medyada her bireyin kendisini “yargı” olarak görmeye başladığını belirterek, “Kanlı bebek ayakkabılarını paylaşıp en yüksek sesle bağıranlar zarar görmez.” yorumunu yaptı.
Herhangi bir işlem yapmadan sadece sosyal medyada paylaşım yapanların aslında acı çeken insanlar olmadığını, sadece bunu göstermeye çalıştıklarını söylüyor.
İnsanların deneyimlerini sosyal medyadaki paylaşımlardan yola çıkarak analiz etmenin ve bu doğrultuda öfke duymanın son derece yanlış olduğunun bir kez daha altını çiziyor.
Beyhan Budak, başkalarının yaptığı veya yapmadığı şeylerden dolayı kendilerine eleştiri yapma, kızma hakkı tanıyan kişileri de “zalim” olarak nitelendiriyor.
Daha sonra konuyla ilgili dileklerini paylaştı.
Bazıları Beyhan Budak’ın yazısına tamamen karşı çıkıp karşı çıkarken, bazıları da onun niyetini son derece haklı buldu.